Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont | 9021 Győr, Árpád u. 21.
Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail:
Magyar  Deutsch

Éjszakai látás

Aszferikus ablacio

Igazi optikai zónák

Annak érdekében, hogy megtartsuk a beteg refracioját és szaruhártya görbületét, fontos megérteni minden lézer impulzus viselkedését amikor érinti a szemet. Amikor a lézer a cornea centrumát érinti, akkor a teljes energia felszívódik. Ugyanakkor a periferián a incidencia szöge miatt, mely a cornea görbülete okoz ,a az energia egy része elveszik.


A Wavelight lézer rendszer additionális pulsusokat bocsát ki a periferiás területekre annak érdekében hogy kompenzálják az energia veszteséget és elérjék a megfelelő posztoperatív aszferikus kontúrt a cornea széli részein is. Annak érdekében hogy ellensúlyozza az esetlegesen indukált szferikus aberrációkat , a lézer képes még több impulzust bocsátani a szaruhártya perifériás területeire a beteg igényeinek megfelelően.


A magasabb rendű aberaciok hatása direkt módon arányos a pupilla méretével, ennek megfelelően az optikai zóna mérete és a pupilla mérete arányban vannak egymással. Széles tranzicios zónák, magasabb rendű aberaciokat és látásproblémákat (halo, glare) indukálnak.


Amennyiben tudjuk kontrolálni a cornea periferiáján elhelyezett lézer gócok hatását, igazi, széles optikai zónákat tudunk képezni minimális tranzicios zóna mellett. Ez jobb látást fog eredményezni akkor is amikor a pupilla tágabb mint például roszz látás viszonyok mellett éjszaka vagy szürkületkor.


Nagy optikai zonák 8 mm és nagyobb képzéssel a postoperativ halo és glare minimalizálodik.


Az FDA által végzett klinikai vizsgálatok alapján az ALLEGRETTO WAVE lézerrel ellátott betegek arrol számoltak be, hogy éjszakai vezetésnél csökkentek a panaszai a kezelést követően
 

Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont
9021 Győr, Árpád u. 21. | Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail: