Dr. Bereczki Árpád Augenlaserzentrum | 9021 Győr, Árpád u. 21.
Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail:
Magyar  Deutsch

Aktuell über Uns

Látásjavító excimer lézer 2.

J.Oct.Tue.

Refraktív sebészetnek azokat a beavatkozásokat hívjuk, amelyek a szem dioptriáját helyreállítani igyekeznek. Ebből jelenleg hazánkban a lencsecserét, valamint az excimer lézer által a szaruhártya átformálását végezzük.

A teljes táblázat megtekintéséhez mozgassa a táblázatot vizszintesen jobbra/balra.
 
 

Refraktív sebészetnek azokat a beavatkozásokat hívjuk, amelyek a szem dioptriáját helyreállítani igyekeznek. Ebből jelenleg hazánkban a lencsecserét, valamint az excimer lézer által a szaruhártya átformálását végezzük.


1987-ben a refraktív lézersebészet egy egészen új lehetőséget nyitott a látásproblémák kezelésében. A beavatkozásnak azóta több változata létezik. A lézeres szemsebészetben úttörő szerepet töltött be a PRK (photo refractive keratotomy) módszer. Az 1990-es évek eleje óta azonban egyre többen a LASIK (laser in situ keratomileusis) kezelést választják. Manapság már emberek milliói élvezik a szabadságot szemüveg és kontaktlencse nélkül, és természetesen egy feljavult életminőséget, amit arefraktív lézersebészetnek köszönhetnek.


Milyen formákban végzik? A refraktív lézersebészet egy ambuláns orvosi beavatkozás, ami többféle műtéti technikát foglal magába. Ez mindig az adott páciens lehetőségeihez (szemének adottságaihoz) és igényeihez kell kiválasztani. A látáshibák pontos felmérése után annak korrigálásához tehát több út is vezethet. Az előnyök és hátrányok, valamint az alkalmasság ismeretében minden páciens szemorvosa segítségével maga dönthet, melyik lehetőséget választja. Ahhoz, hogy megértsük az egyes kezelések lényegét, tudnunk kell, hogy a lézer mindegyik eljárásnál ugyanúgy, és közel ugyanott dolgozik. A különbség csak a kezelendő terület elérésében, előkészítésében, s ezáltal majd a gyógyulás folyamatában is van.


Ez alapján megkülönböztetünk felszíni (PRK, LASIK, EPI-LASIK) és felszín alatti lebenykészítéses (LASIK, INTRALASIK) kezeléseket.


A lényeges különbség az, hogy még a felszíni kezelések a fájdalomérző idegrostok által átszőtt területen zajlanak, addig a felszín alatti kezelések az idegrostok alatt (0,06 mm-rel a felszíni kezelés alatt) történnek. Ezért van az, hogy míg az előbbiek fájnak, a felszín alattiak fájdalommentesek.


Dokumente zum Unterladen

Dr. Bereczki Árpád Augenlaserzentrum
9021 Győr, Árpád u. 21. | Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail: