Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont | 9021 Győr, Árpád u. 21.
Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail:
Magyar  Deutsch

Optikai szaküzlet

Optikánkban elegáns környezetben, diszkrét körülmények között Németh Viktor vezető Optometristánkkal készíttetheti el az Önnek megfelelő szemüveget.


Bőséges keretválasztékunk magában foglalja a legnevesebb divatházak (Bvlgari, Max Mara, Hugo Boss, Gucci, Pierre Cardin, stb.) elegáns modelljeit, a divatos, fiatalos (Carrera, Tommy Hilfiger, Polaroid, Fossil, stb.), valamint az igényes, időtálló szemüvegkereteket, napszemüvegeket egyaránt.
 

Nem maradnak kínálat nélkül azok a vendégeink sem, akik pénztárcájukat kímélve egyszerűbb, "strapabíró" szemüvegért keresnek fel minket.

 

 

 

Szemüveglencse kínálatunk minden igényt kielégít, legyen szó a legújabb egyénre szabott progresszív szemüveglencsékről, a monitor előtti munkavégzéshez használt munkaszemüvegekről, vagy a fényérzékeny szemű embereknek kiváló megoldást nyújtó Transitions napfényre sötétedő lencsék legújabb generációjáról.

 

Igény szerint fizethet nálunk készpénzzel, bankkártyával és szerződésben állunk több egészségpénztárral.

 

 

 

Az Ön megelégedettségét segítőkész szakembereinken túl modern csiszoló automatánk szolgálja, mellyel a legprecízebben elkészített, esztétikus szemüvegekkel látjuk el a hozzánk fordulókat.

 

Szemüveglencsékről
Új szemüveg készítésekor az ember gyakran kerül válaszút elé, hogy a kiválasztott keretbe milyen szemüveglencse kerüljön. Segítségképpen néhány szempont, amit érdemes mérlegelni ilyen esetekben.


-Olvasó vagy munkaszemüveg ?
A hagyományos egyfókuszú olvasószemüvegeknél lényegesen többet nyújtanak a többfókuszú munkaszemüvegek. Míg a kizárólag egy távolságra – egyéni igény szerint 30-50 cm re- beállított olvasószemüvegek nem biztosítanak éleslátást távolabbra, addíg a praktikus munkaszemüvegekkel tökéletesen láthatjuk az olvasnivalón túl a monitor képernyőjét is , sőt az ügyfelekkel foglalkozók akár 3-4 m mélységben azaz egy iroda belső helyiségében is kiválóan tájékozódhatnak. Számítógép előtt több órát dolgozók számára jelentős segítség a kontrasztfokozó szűrő, valamint a jó minőségű tükröződésmentesítő réteg.Az előbbi csökkenti a szem elfáradását, illetve az utóbbival kombinálva pedig sokkal élesebb, kontrasztosabb képet láthatunk.


-Fényérzékeny szemre: napfényre sötétedő, vagy egyszínű, sötét lencsés szemüveg ?
Nagy fejlődésen mentek át a napfényre sötétedő szemüveglencsék, melyet a felhasználó a fényre való alkalmazkodás , tehát a besötétedés , kivilágosodás jelentős felgyorsulásában érzékelhet. Szürke illetve barna színre sötétedő változatuk egyre népszerűbb a fiatalok körében. Óriási előnyük, hogy az aktuális fényviszonyoknak megfelelően változtatják árnyalatukat, ezáltal megfelelő védelmet nyújtanak szikrázó napsütésben illetve szórt fényben is . 100 % -ban UV szűrősek, a szabadban jelentenek nagy segítséget viselőjüknek, zárt térben azonban (egy típus kivételével) nem sötétednek!
Tehát a klasszikus photocromatikus lencsékkel szemben autóvezetéskor ( kivéve persze , ha nyitott tetejű autónk van )praktikusabb a színezett lencse, vagy dioptriás napszemüveg. Pár éve létezik már a szélvédő mögött is sötétedő lencse polárszűrő réteggel, de azt tudni kell , hogy annak legvilágosabb árnyalata 68% -os, legsötétebb 88%-os , szemben az általánosan használt Transitions lencsék 11%-tól 88 % -ig terjedő sokkal szélesebb tartományával szemben.
Amennyiben az egyszínű napszemüveglencse mellett döntünk, fontos a célnak megfelelő színválasztás, a természet színeinek hű visszaadását biztosító árnyalat , valamint a sofőröknek, sokat utazóknak, vagy éppen a vízparton nyaralóknak szinte elengedhetetlen a csillogástól, visszatükröződéstől, káprázástól megóvó polarizációs szűrő.

 

-Milyen felületkezelés legyen a szemüveglencsén ?
Érdemes áldozni lehetőségekhez mérten a legjobb felületvédelemre, mivel a jó minőségű kemény réteg ellenállóvá teszi az egyébként sérülékeny műanyagot a karcokkal szemben , jelentősen megnövelve ezáltal a szemüveglencse élettartamát. Nyilván különösen fontos ez, ha például egy értékes , vékonyított, vagy progresszív lencse esetén minimális árkülönbséggel megvédhetjük lencsénket egy idő előtti cserétől.
Az tükröződésmentesítő réteg szerepe egyrészt esztétikai: sokkal jobban látható szeme, beszélgetőpartnere nem a csillogó lencsét, hanem az ön tekintetét láthatja.
Másrészről nem elhanyagolható a jelentősége a kontrasztos képalkotásban, hiszen a legjobb antireflex rétegek már a fény több mint 99 % -át átengedik, kiküszöbölve ezáltal a tükröződések zavaró hatását. Különösen fontos ez a mesterséges fényben , és a monitorok előtt dolgozók számára.
Megkönnyíti szemüvegünk használatát, ha nem sajnáljuk ellátni por- zsír- és víztaszító réteggel: a ritkább és könnyű tisztítás élettartam növekedést eredményez, valamint kényelmesebbé teszi az ápolását.

Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont
9021 Győr, Árpád u. 21. | Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail: