Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont | 9021 Győr, Árpád u. 21.
Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail:
Magyar  Deutsch

Wavefront Optimized

Egyénre szabott lézeres kezelés.

A Wavelight cég úttörő a wavefront technológiában. A világon az első wavefront vezérelt lézeres kezelést, egy Wavelight készülék segítségével végezték.

Már a korai kutatásaik során világossá vált, hogy azok a kezelések melyek nem veszik figyelemben a szaruhártya természetes aspherikus alakját, aspherikus aberaciokat indukálnak.

A Wavelight lézerek egyedül allóan a világon Wavefront technologiát használnak a rutin kezelések során is. Ez meggátolja az aspherikus aberaciok keletkezését, jobb ejszakai látást és kevesebb káprázást eredményezve.A wavefront technológia elve

A szaruhártya természetes alakja aszferikus. Ez azt jelente, hogy minden fénysugár egy fókuszpontban találkozik. Ezért a Wavelight lézerek, a kezelések során megőrzik a szaruhártya természetes, aszferikus alakját. Minden egyes kezelés egyénre szabott, a beteg fénytörése és szaruhártya görbülete alapján.


Szferikus aberáciok

A szferikus aberaciok a bejutó fénysugarak perifériáján jelenik meg. A wavefront kezelési profilok segítségével, a szaruhártya természetes aszfericitása megtartott, így a fénysugarak egy pontban találkoznak. A NEM- aszferikus kezelések megváltoztatják a szaruhártya alakját, ezért a fénysugarak különböző pontokban fókuszálnak, mely életlen képet és éjszakai látásproblémákat eredményezhet.


Wavefront Optimized ablacios profil

A Wavefront Optimized lézer, több lézer gócot helyez el a periferián a reflexio áltak okozott energia veszteség kompenzálására. Ez csaknem egy 100% optikai zónát eredményez. Ugyanakkor a szaruhártya természetes aszfericitása megtartott, az indukált szferikus aberaciokat minimalizálja.


Wavefront Optimized nélküli ablacios profil

Wavefront nélkül a periferián, a reflexio miatt keletkezett energia veszteség következtében a lézer gócok hatása elégtelen. Eredményképpen az optikai zóna és a tranzicio zóna között átmenet markánsabb, a tranzicios zóna kiszélesedésével. Ezért így a szaruhártya elveszíti természetes alakját, sferikus aberaciokat indukálva.

Dr. Bereczki Árpád szemészeti lézerközpont
9021 Győr, Árpád u. 21. | Telefon: +36-96/528-098 | Mobil: +36-20/55-61-351 | E-mail: