Optikai szaküzlet

Optikánkban elegáns környezetben, diszkrét körülmények között készíttetheti el az Önnek megfelelő szemüveget.

Bőséges keretválasztékunk magában foglalja a neves divatházak elegáns modelljeit, a divatos, fiatalos, valamint az igényes, időtálló szemüvegkereteket, napszemüvegeket egyaránt.

Nem maradnak kínálat nélkül azok a vendégeink sem, akik pénztárcájukat kímélve egyszerűbb, "strapabíró" szemüvegért keresnek fel minket.

Szemüveglencse kínálatunk minden igényt kielégít, legyen szó a legújabb egyénre szabott progresszív szemüveglencsékről, a monitor előtti munkavégzéshez használt munkaszemüvegekről, vagy a fényérzékeny szemű embereknek kiváló megoldást nyújtó  napfényre sötétedő lencsék legújabb generációjáról.

Igény szerint fizethet nálunk készpénzzel, bankkártyával és szerződésben állunk több egészségpénztárral!

Szemüveglencsékről

Hivatkozás másolása

Új szemüveg készítésekor az ember gyakran kerül válaszút elé, hogy a kiválasztott keretbe milyen szemüveglencse kerüljön. Segítségképpen néhány szempont, amit érdemes mérlegelni ilyen esetekben.

Olvasó vagy munkaszemüveg?

Hivatkozás másolása

A hagyományos egyfókuszú olvasószemüvegeknél lényegesen többet nyújtanak a többfókuszú munkaszemüvegek. Míg a kizárólag egy távolságra, egyéni igény szerint 30-50 cm-re beállított olvasószemüvegek nem biztosítanak éleslátást távolabbra, addig a praktikus munkaszemüvegekkel tökéletesen láthatjuk az olvasnivalón túl a monitor képernyőjét is, sőt az ügyfelekkel foglalkozók akár 3-4 m mélységben, azaz egy iroda belső helyiségében is kiválóan tájékozódhatnak. Számítógép előtt több órát dolgozók számára jelentős segítség a kontrasztfokozó szűrő, valamint a jó minőségű tükröződésmentesítő réteg. Az előbbi csökkenti a szem elfáradását, illetve az utóbbival kombinálva pedig sokkal élesebb, kontrasztosabb képet láthatunk.

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és televíziók mindennapi életünk elengedhetetlen részévé váltak. Azonban az állandó készülékhasználatnak hátrányai is vannak.

Egy kutatás kimutatta, hogy a szemüvegviselők 83%-a tapasztal valamilyen jellegű diszkomfortérzetet a digitális eszközök használata közben vagy közvetlenül azt követően.  Ez lehet a szem megerőltetése, szemfáradtság vagy akár álmatlanság is. Az erre a célra kifejlesztett speciális felületkezelés segít kiküszöbölni ezeket a hatásokat: jelentősen csökkenti a szemünkbe jutó kék fény mennyiségét, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemirritáció kialakulását.

Ez az ideális megoldás azon szemüvegviselők számára, akik napjaik nagy részét digitális képernyők előtt töltik, ideértve a diákokat, az irodai dolgozókat és a gyermekeket. Amellett, hogy megelőzik a szem megerőltetését, ezek a szemüveglencsék nyugodtabb, kontrasztosabb látást is biztosítanak.

Fényérzékeny szemre: napfényre sötétedő, vagy egyszínű, sötét lencsés szemüveg ?

Hivatkozás másolása

Nagy fejlődésen mentek át a napfényre sötétedő szemüveglencsék, melyet a felhasználó a fényre való alkalmazkodás, tehát a besötétedés, kivilágosodás jelentős felgyorsulásában érzékelhet. Szürke, barna, illetve zöld színre sötétedő változatuk egyre népszerűbb a fiatalok körében. Óriási előnyük, hogy az aktuális fényviszonyoknak megfelelően változtatják árnyalatukat, ezáltal megfelelő védelmet nyújtanak szikrázó napsütésben illetve szórt fényben is. 100 %-ban UV szűrősek, a szabadban jelentenek nagy segítséget viselőjüknek. 

A Sensity fényresötétedő lencsék kiegyensúlyozott teljesítményt biztosítanak minden éghajlaton, évszakban és körülmények között. Pillanatok alatt divatos napszemüveglencsévé sötétednek a szabadban, míg beltéren a korábbiaknál is gyorsabban világosodnak ki, és tökéletes átlátszóságot érnek el. Ráadásul eközben végig 100% UV-védelmet biztosítanak. Mindennek köszönhetően a Sensity lencsék rendkívüli kényelmet és védelmet biztosítanak a szemüvegviselők szám

A Sensity lencsék három természetes színárnyalatban kaphatóak, amelyeket a szakértők a napszemüvegtrendek figyelembevételével fejlesztettek ki, a garantáltan divatos megjelenés érdekében. Sensity színárnyalatok: egy természetes szürke árnyalat, egy melegebb barna, és egy élénk, de enyhe intenzitású zöld.

Az elmúlt években színezett lencséink választéka számos új színnel bővült, és e lencséink különböző telítettségű, ill. átmenetes színekben is rendelhetőek. Színskálánk a barna, szürke, kék, zöld, rózsaszín és American Gray színek különböző árnyalatait tartalmazza. Így akár napszemüveget vagy sportszemüveget, akár a vezetéshez ideális szemüveget vagy hétköznapi szemüveget szeretne készíttetni, biztosan megtalálja majd az ideális megoldást.

A polarizált lencsék rendkívüli hatása

Hivatkozás másolása

Amikor a fény visszaverődik egy csillogó felületről pl. nedves úttest, autó, ablak, hó vagy víz, akkor polarizálódik. Ettől megnő a fény intenzitása, ami kellemetlen, vakító tükröződésekhez vezet, a láthatóság pedig romlik.

A polarizált lencsék megszűrik ezt a fényt, így megelőzik a vakító tükröződéseket, viselésük közben pedig tökéletes látásélményt tapasztalhatunk, bárhol, bármikor!

Egyre nehezebben lát közelre? Előfordul Önnel, hogy néhány pillanatra elmosódik a látása, ha különböző távolságok között kell váltania?

Hivatkozás másolása

Ebben az esetben lehet, hogy presbiopiája van. Ez a természetes jelenség általában 40 éves kor fölött jelentkezik, és az oka az, hogy az idő előrehaladtával a szemlencsénk veszít a rugalmasságából. Ha nem tesz lépéseket ezekkel a változásokkal kapcsolatban, hajlamossá válhat a szemfáradtságra és a fejfájásra. 

A  progresszív lencsék (vagy más néven multifokális lencsék) megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek, így nem csak távolra és közelre, hanem bármilyen távolságra éles képet biztosítanak. A progresszív jelző a dioptria fokozatos (azaz progresszív) változására utal. Az elmúlt években  széles körű kutatásokat folytattak  progresszív lencsék tökéletesítése érdekében. A folyamatos innovációnak, és a forradalmi lencsetervezési technológiák alkalmazásának köszönhetően, a modern progresszív lencsék széles torzításmentes látómezőt, továbbá kristálytiszta látást biztosítanak viselőjüknek.

Milyen felületkezelés legyen a szemüveglencsén?

Hivatkozás másolása

Érdemes áldozni lehetőségekhez mérten a legjobb felületvédelemre, mivel a jó minőségű kemény réteg ellenállóvá teszi az egyébként sérülékeny műanyagot a karcokkal szemben, jelentősen megnövelve ezáltal a szemüveglencse élettartamát. Nyilván különösen fontos ez, ha például egy értékes, vékonyított, vagy progresszív lencse esetén minimális árkülönbséggel megvédhetjük lencsénket egy idő előtti cserétől. 
Az tükröződésmentesítő réteg szerepe egyrészt esztétikai: sokkal jobban látható szeme, beszélgetőpartnere nem a csillogó lencsét, hanem az ön tekintetét láthatja. Másrészről nem elhanyagolható a jelentősége a kontrasztos képalkotásban, hiszen a legjobb antireflex rétegek már a fény több mint 99 %-át átengedik, kiküszöbölve ezáltal a tükröződések zavaró hatását. Különösen fontos ez a mesterséges fényben, és a monitorok előtt dolgozók számára.
Megkönnyíti szemüvegünk használatát, ha nem sajnáljuk ellátni por- zsír- és víztaszító réteggel: a ritkább és könnyű tisztítás élettartam növekedést eredményez, valamint kényelmesebbé teszi az ápolását.